• Beslenme

    Gluten Nedir, Etkileri Nelerdir?

    Gluten, özellikle tahıllarda bulunan bir protein türüdür Buğday; başta çavdar, arpa, yulaf olmak üzere diğer hububat tahılları ile de yakından alakalıdır ve bu nedenle bu tahıllar da gluten içerirler. Buğday; başta çavdar, arpa, yulaf olmak üzere diğer hububat tahılları ile de yakından alakalıdır ve bu nedenle bu tahıllar da gluten içerirler. Glüten, birçok insan için mide-bağırsak kanalı yoluyla kolaylıkla sindirilebilen normal bir proteindir. Fakat bazı kişiler glüteni sindiremez. Bu kişiler çölyak hastalığı olarak adlandırılan gluten intolerantlarıdır. Glutensiz olan tohum ve tahıllardan bazıları şunlardır: Mısır  Pirinç  Kinoa  Chia  Keten tohumu  Keçiboynuzu  Tef  Darı  Karabuğday  Amarant  Yulaf  (doğal haliyle gluten içermese bile glutenle bulaşmış olabilir) Gluten alerjisi belirtileri neler? Diare Kabızlık Steatorrhea…